Hans Karlsson blogg

Hans Karlsson blogg

Reflektioner, iakttagelser, bokrecensioner mm.

Här kommer jag att reflektera över aktuella händelser, möten och livsöden som kommer i min väg samt en och annan bokrecension.

Korparna

Bok- och filmrecensionPosted by Hans Karlsson Fri, October 13, 2017 16:35:08

Filmen Korparna är en oerhört stark berättelse med en gripande insats av Reine Brynolfsson, kanske en de tre bästa svenska filmerna jag har upplevt. Historien utspelar sig i slutet av 70-talet när moderniteten tränger sig in i ett gammalt slitsamt jordbruk som gått i arv till sönerna. Agne (Reine) sliter inte bara med kroppen utan kämpar med psyket, mot nödvändigheten och hopplösheten. Hans äldste son är inte ett dugg intresserad av att hjälpa till eller fortsätta arbetet. Sonens stora intresse är något så abstrakt som fåglar och Agne går allt längre för att styra in sonen mot hans ofrånkomliga öde på gården.

Jag kommer på mig själv att beundra bilderna, de långa stillsamma scenerna och inser hur proffsig fotografen Jens Assur, som skrivit manus, är. REKOMMENDERAS!


Betyg: HHHH+

Filmtrailer: https://www.youtube.com/watch?v=pMSws7_LzTw

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.